Akdağ, Şişli Etfal Hastanesi'ni denetledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2006 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli Etfal Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu hastanenin bölgeye yetmediğini dile getirerek, "Başbakanın talimatıyla Seyrantepe'de bir kampus hazırlığımız var, kamu ve özel ortaklığıyla orada tüm bu bölgeye hitap eden kampus yapılacak" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şişli Etfal Hastanesi'ni denetledi. Denetlemenin ardından açıklama yapan Akdağ, "Geçen hafta İstanbul'daydık, bu hafta da İstanbul'dayız. İki haftadır bir İstanbul fotoğrafı çekmeye çalışıyoruz. Makamımızın müsteşar, müsteşar yardımcıları, koordinatörleri, hep birlikte İstanbul'un ilçelerinde bulunan hastanelerimizi değerlendiriyoruz. Bunların sonunda o ilçe ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Daha sonra da genel olarak İstanbul için bir değerlendirme yapacağız. Bugün burada çok fazla ilerlemeler kaydettiğimizi gördüm. Göreve geldiğimizde 2 adet kötü röntgen cihazı vardı. Bugün ise yeni röntgen cihazları, MR, ulustrasyon tomografi cihazlarıyla çok değişmiş bir havası var. Ama bu hastanenin mekanı çok küçük. Bu hastane bu bölgenin yükünü taşımıyor" dedi.

Şişli Etfal Hastanesine günde 6 bin 150 hastanın geldiğini belirten Akdağ, "Sayın Başbakan'ın talimatıyla Seyrantepe'de bir kampus hazırlığımız var. Arsanın Sağlık Bakanlığı'na geçişi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kamu, özel ortaklığıyla orada tüm bu bölgeye hitap eden kampus yapılacak. Sağlık konusunda çok ciddi mesafeler aldık. Sorunlarımız var bunları da aşacağız" diye konuştu.

Son günlerde eczacıların ilaç paralarını alamadıkları yönündeki şikayetleri üzerine açıklama yapan Akdağ, "Sağlık Bakanlığı ile eczacılar arasında sorun olmaz. Geri ödemeler ya da ilaç listesiyle ilgili uygulamalar yapılıyor. Bunların hepsini Eczacılar Birliği ile hükümet olarak görüşerek yapıyoruz. Bazı muhalif grupların eczacı arkadaşlarımızın içerisinde de meseleyi olduğundan farklı bir biçimde aksettirmesiyle bu tür şikayetlerle zaman zaman karşılaşıyoruz. Bunları da doğal görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, hastanenin önünde Akdağ'ın yanına yaklaşan Dilber Çıtakbaşı (47), eşinin organ nakline ihtiyacı olduğunu belirterek, yardım istedi. Bakan Akdağ, "Basın mensubu arkadaşlarımız burada. Gel birlikte çağrı yapalım. Herkes organ bağışı yapsın. Ben organlarımı bağışladım. Peki sen organlarını bağışladın mı?" diye sordu. Çıtakbaşı, Bakan Akdağ'ın sorusuna, "Ben kocam bu durumda olduğu için organlarımı bağışlayacağım" cevabını verdi. Bunun üzerine Akdağ, Çıtakbaşı'na sarılarak, "Sen hala 'bağışlayacağım' diyorsun. Bağış yapmamışsın. Şimdi söz veriyor musun?" diye sorunca yaşlı kadın organ bağışı yapacağı konusunda Bakan Recep Akdağ'a söz verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber